Vanille-ijs met geconfijte appeltjes

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen en snij ze in schijfjes.
  • 2 Snij enkele fijne bandjes van de schil van de limoen en pers hem vervolgens.
  • 3 Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er de appelen en de bruine suiker aan toe.
  • 4 Goed roeren en daarna gedurende 10 minuten op een middelmatig vuurtje laten sudderen met deksel op de pan.
  • 5 Verminder het vuur en voeg er de citroen, het gespleten vanillestokje , de anijsster en de kruidnagels aan toe.
  • 6 Laat dit alles gedurende 15 minuten sudderen. Af en toe roeren.
  • 7 Verwijder de specerijen.
  • 8 Verdeel de gekonfijte appelen over 4 borden en voeg daarna per bord nog 2 bolletjes Vanille ijs en 1 bolletje Karamel ijs toe.
  • 9 Werk af met een muntblaadje en wat schilletjes van de limoen.

Vanille-ijs met geconfijte appeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept