1 Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook.
2 Klop ondertussen twee eierdooiers en 40g suiker op en meng het maïszetmeel eronder.
3 Zeef de kokende melk boven het eimengsel, meng goed, giet terug in de kookpot en breng op het vuur tot het kookpunt en laat dan al roerend in een koudwaterbadje afkoelen.
4 Meng er dan de light room en de twee resterende eierdooiers onder.
5 Mix de helft van de aardbeien met de rest van de suiker en het citroensap.
6 Zeef en voeg er dan zes gehakte muntblaadjes, de rode en de blauwe bessen bij.
7 Snij de rest van de aardbeien in plakjes en schik ze mooi in vier diepe borden.
8 Verdeel de coulis met het fruit over de borden.
9 Giet de vanillesaus over het fruit en laat mooi bruin kleuren onder de grill. 1
0 Versier met een munttakje en serveer dadelijk.
Bessengratin met munt en aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen