Gratin van peren met amandelen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
  • 2 Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
  • 3 Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
  • 4 Verdeel ze over 4 soepborden.
  • 5 Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  • 6 Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
  • 7 Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.

Gratin van peren met amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept