Zoek
Gratin van peren met amandelen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 peren
3 eierdooiers
150 g griessuiker
200 ml room
4 eetlepels licht geroosterde amandelen
2 eetlepels Solo Vloeibaar
Bereiding
1
Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
2
Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
3
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
4
Verdeel ze over 4 soepborden.
5
Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
6
Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
7
Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.
Gratin van peren met amandelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept