Peer in een jasje

4
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een homogene massa die niet meer aan de vingers kleeft.
  • 2 Let op dat het zout nooit in rechtstreeks contact komt met de gist.
  • 3 Leg het deeg onder een doek op een warme, tochtvrije plek en laat 20 min rusten.
  • 4 Kneed opnieuw en laat 20 tot 30 minuten rijzen.
  • 5 Rol het deeg uit tot op 5 mm dikte op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel in 5 grote driehoeken, volgens de grootte van de peren.
  • 6 Spoel de peren af en laat het steeltje eraan. Rol elke peer in een deegdriehoek.
  • 7 Laat het steeltje uit het deeg priemen.
  • 8 Bestrijk elke peer met wat losgeklopte eierdooier.
  • 9 Schik de peren op een met Solo ingevette ovenplaat en laat 20 à 30 minuten garen in de oven op 150 °C. 1
  • 0 Serveer warm (bij voorkeur lauw), natuur of met wat bloemsuiker.

Peer in een jasje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept