Zoek
Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs
4
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 bolletjes vanille ijs
2 koffielepels kaneelpoeder
2.5 dl slagroom
1 dl volle melk
8 anijssterren
1 eetlepel fijne tafelsuiker
2 goudreinetten of andere vaste appels
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels Solo
Bereiding
1
Strooi twee koffielepels kaneel over het vanille ijs.
2
Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
3
Voeg de steranijs en de suiker toe en laat bijna koken.
4
Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen. Verwijder de steranijs.
5
Schil de appels, gooi het klokhuis weg en snij ze in acht partjes.
6
Zet een koekenpan op het vuur, smelt de Solo en leg de appels in de pan. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak de appels in 10 minuutjes goudbruin.
7
Serveer het ijs in bolletjes, leg er 4 plakjes appel rond en begiet met de saus van steranijs.
Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met courgettelinten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme kruidenwijn met sinaasappel
20 min-
Bekijk recept
Warm winterfruit in kaneelroom
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Espresso met kaneelijs
10 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Suikertaart met amandelen
55 min
Nagerecht
Bekijk recept