1 Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
2 Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
3 Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
4 Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
5 Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
6 Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
7 Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.
Gebakken ananas met rozemarijn en tijm is een recept van Solo Open Kitchen