Gebakken ananas met rozemarijn en tijm

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
  • 2 Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
  • 3 Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
  • 4 Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
  • 5 Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
  • 6 Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
  • 7 Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.

Gebakken ananas met rozemarijn en tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept