1 Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in grote blokjes.
2 Kook de appelen. Doe de appelblokjes in een pan en voeg het kardemomstokje of de kruidnagel en 3/4 van de suiker toe. Sluit de pan af met het deksel.
3 Laat een half uur zachtjes stoven tot de appels gekookt zijn. Roer af en toe met een houten lepel. Hou in de gaten, want de appels kunnen in het begin snel verbranden. De appels moeten zacht zijn, maar mogen geen puree zijn.
4 Laat afkoelen op een dienschaal.
5 Maak de crumble: meng het bloem met de rest van de suiker en de Solo zachtjes met je vingers in een kom tot een kruimelig deeg.
6 Verwarm de oven voor op 150°C.
7 Bedek de gestoofde appels met de crumble.
8 Bak de apple crumble ongeveer 30 minuten in de oven op 150°C, tot de crumble mooi goudbruin en knapperig is.
9 Lepel een stukje apple crumble op een bord en dien op met een bolletje vanille-ijs. Werk eventueel af met enkele amandelschijfjes.