Apple crumble

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in grote blokjes.
  • 2 Kook de appelen. Doe de appelblokjes in een pan en voeg het kardemomstokje of de kruidnagel en 3/4 van de suiker toe. Sluit de pan af met het deksel.
  • 3 Laat een half uur zachtjes stoven tot de appels gekookt zijn. Roer af en toe met een houten lepel. Hou in de gaten, want de appels kunnen in het begin snel verbranden. De appels moeten zacht zijn, maar mogen geen puree zijn.
  • 4 Laat afkoelen op een dienschaal.
  • 5 Maak de crumble: meng het bloem met de rest van de suiker en de Solo zachtjes met je vingers in een kom tot een kruimelig deeg.
  • 6 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 7 Bedek de gestoofde appels met de crumble.
  • 8 Bak de apple crumble ongeveer 30 minuten in de oven op 150°C, tot de crumble mooi goudbruin en knapperig is.
  • 9 Lepel een stukje apple crumble op een bord en dien op met een bolletje vanille-ijs. Werk eventueel af met enkele amandelschijfjes.

Apple crumble is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijstwafel met appel en geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ginger Strawberry Delight
5 min
Bekijk recept