2 Mix de aardbeien met het water en de suiker. Schep de moes in een plastic doos en zet 2 uur in de diepvries. Roer na 2 uur het mengsel dan los met een vork, herhaal dit elk uur. Na 6 uur is de granité klaar. Dit kan men reeds een dag op voorhand doen.
3 VANILLEVRÈME:
4 Klop voor de vanillecrème de eierdooiers met de suiker tot een wit schuimige massa (en ruban). Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje. Voeg van het vuur af al roerend met een HOUTEN LEPEL het eimengsel bij. Zet weer op het vuur, en blijf roeren tot de gewenste dikte (laat niet meer koken), anders stollen de eigelen. Schenk het in glaasjes en zet koel weg. Schep voor het serveren de aardbeiengranité bovenop. Versier met een verse aardbei en eventueel een muntblaadje.
Vanillecrème met aardbeiengranité is een recept van Solo Open Kitchen