1 Peren voorbereiden: De peren schillen en in 2 verdelen, klokhuis verwijderen met een aardappelboor. Laat de peren pocheren in suikerwater met citroen of gebruik halve peren uit blik. Laat de peren verlekken op keukenpapier en schik ze op een bordje.
2 Garnituur voorbereiden:
3 Was de muntblaadjes in ruim water en bewaar ze in een kommetje met water. (Men kan eventueel enkele ijsblokjes toevoegen.)
4 Rooster de amandelschilfers onder de grill of in een koekenpan.
5 De saus voorbereiden:
6 Klop de eidooiers schuimig met de suiker.
7 Voeg de vanillebloem toe en klop luchtig.
8 Warm de melk op en voeg deze al kloppend langzaam bij de geklopte eidooiers. Laat even doorkoken.
9 Neem van het vuur en voeg de perenlikeur toe. Klop nog even goed door.1
0 Afwerking: Giet de crèmesaus over de peren en bestrooi met geroosterde amandelschilfers.1
1 Men kan de peren met crèmesaus naar wens even onder de grill laten kleuren.1
2 Bij dit gerecht is een bolletje vanilleroomijs ook heerlijk.1