Vijgen met gegratineerde sabayon

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden.
  • 2 Klop de slagroom halfstijf met de kaneel.
  • 3 Klop de eidooiers, de witte wijn, de suiker en de Cointreau goed schuimig in een pannetje en zet de pan op een zacht vuurtje. Klop voortdurend tot je een luchtig en stevig eierschuim verkrijgt.
  • 4 Verdeel de sabayon over de vijgen en gratineer met behulp van een brandertje of onder de voorverwarmde grill op hoge stand.

Vijgen met gegratineerde sabayon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept