1 Was de kiwi’s en wrijf ze droog met keukenpapier.
2 Snijd flinterdunne plakjes van de kiwi’s. Je hoeft ze niet te schillen! Gebruik liefst een groenteschaaf als je die voorhanden hebt.
3 Snijd de vanillestokken doormidden en schraap het merg eruit. Meng de vanillezaadjes en stokken met de olijfolie en laat deze lichtjes opwarmen. Hoe langer je dit vooraf kan doen, hoe beter de smaak!
4 Meng minstens 3 uur op voorhand de muntsiroop met het mineraalwater en zet het in een ondiepe schaal in het vriesvak of de diepvriezer.
5 Schik de kiwiplakjes op de borden. Druppel er de vanilleolie erover.
6 Schraap met behulp van een vork de tot ijs geworden muntsiroop tot je grove ijsschilfers hebt en verdeel dit over de kiwicarpaccio. Serveer meteen.
Kiwicarpaccio met granité van munt is een recept van Solo Open Kitchen