2 Verwarm de melk met de gespleten vanillestokjes. Neem de stokjes eruit, krab de korreltjes eruit en voeg deze toe aan de melk.
3 Klop de eidooiers op met de suiker.
4 Voeg de warme melk toe aan de eidooiers door er constant in te blijven roeren.
5 Verwarm de vanilleroom op een zacht vuurtje zonder te stoppen met roeren (met de spatel), tot de crème dik wordt. Neem hem dan onmiddellijk van het vuur en plaats de bodem van de kookpot in koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen.
6 Voeg de light room bij de vanilleroom en verwerk in de ijsbereider.
7 Perziken
8 Breng het mineraalwater aan de kook met de suiker en de grenadine.
9 Pel de perziken en maak een kruisinsnijding onderaan in de pel. Pocheer de perziken in de suikersiroop met enkele takjes citroentijm. Tel ongeveer 40 minuten. Laat lauw worden in de siroop op kamertemperatuur.1
0 Neem de perziken uit de siroop, pel ze en snijd ze in Haal de stenen eruit.1
1 Verdeel de perziken in 4 schaaltjes, besprenkel ze met een beetje siroop en leg er een bolletje vanilleijs bij. Werk af met een takje citroentijm en serveer.
Perzik gepocheerd in citroentijm met vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen