FLENSJESTAART MET APPEL!!!

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1-flensjesbeslag bereiden
  • 2 2-flensjes bakken en uitseken met dresseerring
  • 3 3-appelen schillen en in schijven snijden, bakken in boter, kaneel en suiker toevoegen en blussen met calvados
  • 4 4-voor opbouw een flensje instrijken met abrikozenpulp, daarop een stuk appel leggen, dan terug flensje en zo een 5-tal flensjes dik opbouwen en eindigen met confituur en daarop amandelschilfers
  • 5 5- verwarmen in een overn van 180° gedurende 15 min.
  • 6 6-verse vijg uitsteken en vullen met vanille-ijs
  • 7 7-het uitgestoken vruchtvlees op het vord zetten en afwerken met violet en munt
  • 8 8-taartjes overstrooien met poedersuiker en serveren met suzettesaus
  • 9 Suzettesaus :1
  • 0 Boter smelten en bestrooien met zuiker, blussen met appelsien – en citroensap en zeste toevoegen – het geheel laten inkoken tot dikte en afwerken met grand-marnier1
  • 1 Wat moet je dan nog doen ? :1
  • 2
    - zorgen dat je (mama) er kan afblijven :-)1
  • 3
    - je man (papa) overhalen om dan de hele keuken op te kuisen

FLENSJESTAART MET APPEL!!! is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Crepazes (hartige flensjestaart)
Bekijk recept
Pistache-Flensjestaart
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Flensjestaart
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Franse Flensjestaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept