Sorbet van blauwe druiven

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de druiven grondig onder koud stromend water en pluk ze van de stelen.
  • 2 Reserveer een achttal druiven voor de decoratie.
  • 3 Mix de druiven in een blender. Gebruik liefst geen sapcentrifuge, zo bewaar je beter de kleur.
  • 4 Doe het sap door een fijne zeef en druk stevig aan tot al het sap eruit is.
  • 5 Warm een weinig sap op in een pannetje met de suiker tot de suiker gesmolten is. Voeg er het citroensap aan toe en meng dit bij de rest van het sap.
  • 6 Doe alles in de ijsbereider en draai tot sorbet. Als je geen ijsbereider hebt, giet dan het mengsel in een schaal en plaats deze in de diepvries. Roer regelmatig om met een garde of een vork tot je een sorbet bekomt.
  • 7 Snijd de overige druiven in kleine partjes en verwijder de pitjes. Verdeel de sorbet over de glazen en werk af met de partjes druiven.

Sorbet van blauwe druiven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept