Cassata met noten en gekonfijt fruit

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de honing karameliseren in een pan met antikleeflaag, voeg de noten toe en laat ze verder karameliseren. Stort uit op een vel bakpapier en laat afkoelen.
  • 2 Hak de noten middelgrof.
  • 3 Bereid de sabayon. Meng de eierdooiers met de suiker, witte wijn en de Elixir d’Anvers en klop dit mengsel schuimig in een ruime steelpan. Zet de steelpan op een laag vuurtje en klop dit mengsel met een garde in een achtvorm tot een stevig schuim. Neem van het vuur en klop verder tot het mengsel bijna koud is. Een langere bereiding maar veiliger is het mengsel opkloppen in een warmwaterbad (au bain-marie).
  • 4 Klop de slagroom op met de bloemsuiker tot er zich stijve pieken vormen en vouw die voorzichtig onder de afgekoelde sabayon.
  • 5 Voeg het gekonfijt fruit en de gehakte noten toe. Giet de bereiding in een diepvriesbestendige kom en plaats het voor minstens 6 uur in de diepvries.
  • 6 Houd de kom omgekeerd onder warm water om de cassata te ontvormen en verdeel de cassata in porties.
  • 7 Schik op de borden, bestrooi met wat bloemsuiker en dien op!

Cassata met noten en gekonfijt fruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept