Peer in rode wijn met sinaasappel en gember

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en snijd ze doormidden. Verwijder de klokhuizen met behulp van bijvoorbeeld een parisiennelepel.
  • 2 Was de sinaasappel grondig en neem er 3 à 4 grote schillen af met een dunschiller. Pers het sap van de sinaasappel bij de rode wijn.
  • 3 Verwarm de rode wijn met de suiker, de sinaasappelschillen en de gember.
  • 4 Laat de peren zachtjes sudderen in de rode wijn tot deze tot ongeveer 1/3 gereduceerd is en licht stroperig wordt.
  • 5 Laat de peren verder afkoelen in de rode wijn tot kamertemperatuur.
  • 6 Mix de cottage cheese en de yoghurt met een elektrische klopper, voeg indien gewenst wat fijne suiker toe en serveer ze vervolgens met de cottage cheese.

Peer in rode wijn met sinaasappel en gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept