Chocolade-speculoos appel met ijs

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C en boen de appels schoon.
  • 2 Verwijder met een appelboor het klokhuis, schil de appels en snij horizontaal middendoor. Schik de appels in een ovenschotel. Verkruimel de speculoos en vul de ruimte waar het klokhuis zat met speculoos. Leg bovenaan een klein klontje boter op de speculoos.
  • 3 Giet een bodempje water in de ovenschotel.
  • 4 Zet de ovenschotel zo'n 15à20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven op een rooster. Prik eens in de appel om te kijken of hij zacht is. Indien niet, laat wat langer in de oven. Als de appels gaar zijn, verdeel de chocolade bovenop de appels en laat nog enkele minuten in de oven tot de chocolade smelt.
  • 5 Schik een halve appel naast een bolletje ijs en dien op.

Chocolade-speculoos appel met ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept