1 Steek of snijd het bladerdeeg uit in de vorm van een appel, je kan deze vorm in de handel vinden of zelf een sjabloon maken uit een stuk karton bijvoorbeeld.
2 Meng de geschaafde amandelen met de bloemsuiker.
3 Bestrijk de bladerdeegappelvormen met wat losgeklopt eigeel en bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn. Verlaag de temperatuur van de oven naar 100°C
4 Snijd de bladerdeegappeltjes voorzichtig open en laat ze nog een 10-tal minuten uitdrogen in de oven op 100°C.
5 Week de dadels in water, giet het water weg en mix de dadels met het citroensap, de gesmolten Solo en de nootmuskaat tot een smeuïge crème.
6 Was de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in ‘frietjes’.
7 Smelt de suiker in een anti-aanbakpan tot de suiker karameliseert, voeg de boter en de appelfrietjes toe en bak de appelfrietjes goudbruin.
8 Verdeel de dadelcrème over de appel-bladerdeegjes en vervolgens de appeltjes, zet de deksel erop en verdeel ze over de borden, druppel er nog wat van de karamel rond en dien op. Serveer liefst lauw-warm. Erg lekker met een bolletje vanille-ijs.
Appeltaartje met dadelcrème is een recept van Solo Open Kitchen