Zoek
Gesuikerde ananas in de wok
6
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 ananas
50 gr boter of olijfoli
4 tot 6 eetlepels lichtbruine suiker
4 tot 6 eetlepels Kirsch , Cointreau, Grand -Marnier,...
3 eetlepels gehakte noten
1.5 dl room (40° vetgehalte)
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
1
-Snij het kroontje van de ananas en verwijder een klein deeltje van de onderkant, zodat je een vlakke onderkant hebt
2
-Haal met behulp van een ananassnijder de pel weg
3
-Smelt de boter of oli in de wok en doe er de ananasschijven erin
4
-Bak ze even bruin
5
-Strooi er de bruine suiker erover, draai de schijven om en laat smoren tot de suiker begint te smelten
6
-Draai de schijven nog een keer om
7
-Zodra de suiker lichtbruin is, zet je de wok af en doe je de sterke drank in de wok
8
*Presentatie : strooi er gehakte noten bij en dien op met half opgeklopte room en/ of vanille-ijs.
9
Het bolletje vanille-ijs kan je in het midden van de ring ananas doen.1
0
Indien je de crunch hebt bijgehouden van de ananas kan je dit er ook bij doen.1
1
Crunch van ananas = binnenste van de ananas aan de pel, korrelig en crunchy.1
2
Werkwijze van vanilleslagroom = De room en vanillisuiker samen opkloppen
Gesuikerde ananas in de wok is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelschuim, tutti frutti
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nectarinesmoothie
10 min
Snack
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept