Zoek
Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
75 gr gedroogde abrikozen
1 1/2 dl sinaasappelsap
50-75 gr suiker
250 gr mascarpone
125 ml slagroom
100 gr bitterkoekjes
4 el amaretto
Bereiding
1
Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
2
Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer.
3
Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
4
Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel.
5
Schep de mousse in een schaal of in coupes.
6
Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast.
7
Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.
Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smeuïge chocolademousse
20 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozenmousse met kamille
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozenmousse Met Carambola
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozenmousse
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Baba au rhum
0 min
Bekijk recept