Peren uit de oven (met bruine rum, kaneel

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peren zijn heerlijk maar dan wel als iemand anders ze voor mij heeft geschild en in partjes heeft gesneden. Zo ben ik dan ook wel weer. Dat is geen luiheid. Dat is omdat ik gebukt ga onder de perensap-loopt-mijn-mouw-in handicap.
  • 2 Echt altijd! En daarom heb ik een hekel aan peren eten. Dus dit recept begint anders dan anders.
  • 3 Laat iemand anders 4 stevige rijpe peren schillen. Door de helft, klokhuis eruit en dan insnijden .
  • 4 Een ovenschaal goed met boter insmeren en de perenhelften erin. Beetje uitwaaieren. Leg er vier kaneelstokjes tussen en een paar kruidnagels.
  • 5 Maak een mengsel van 5 eetlepels bruine suiker met 1 1/2 theelepel kaneel en een klein beetje nootmuskaat. Bestrooi de peren hiermee.
  • 6 Leg op iedere perenhelft een klein stukje roomboter (formaat halve theelepel) en zet de vorm 20/25 minuten in een oven van 180 graden.
  • 7 Als de vorm uit de oven komt schenk je 150/200 ml bruine rum over de peren en zet de schaal nog 5 minuten terug.
  • 8 Warm serveren met een lekkere dikke dot slagroom of vanille-ijs. Of allebei.

Peren uit de oven (met bruine rum, kaneel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept