Eton Mess

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eton Mess is een klassiek Engels dessert, dat al sinds 1920 geserveerd wordt op 4 juni aan de studenten (alleen jongens) van Eton College. Voor die dag worden de ouders van de jongens uitgenodigd en de jaarlijkse prijzen voor goed gedrag en uitmuntende prestaties worden uitgedeeld. Oorspronkelijk bestaat Eton Mess uit een ‘rotzooitje’ van fruit met slagroom. Later werd verkruimelde merengue toegevoegd.
  • 2 Doe de aardbeien in grove stukken in een schaal.
  • 3 Voeg het granaatappelsap en de vanille suiker toe en laat marineren, terwijl je de slagroom klopt in een grote kom ,totdat hij dik, maar nog zacht is.
  • 4 Verkruimel de meringue, maar laat ook voor de texture een gedeelte in grove stukjes.
  • 5 Schep een soepopscheplepel vol ( ca 100 gr) aardbeien uit de schaal .
  • 6 Meng de rest van de aardbeien met de slagroom, waardoor de meringue is gespateld.
  • 7 Schep de Eton Mess als een "berg"op 4 borden, of in een schaaltje en verdeel er de rest van de gamarineerde aardbeien over.
  • 8 Zorg ervoor, dat het "lekker rommelig"uit ziet.

Eton Mess is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eton Mess
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mango meringue mess
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eton mess met braambessen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Eton Mess
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Eton Mess
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
Bekijk recept
Eton mess met braambessen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Eton Mess
20 min Nagerecht
Bekijk recept