Zoek
Peer gevuld met rum,rozijnen
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 el peccannoten gehakt
1/4 tl kaneel
sap van 1/2 citroen
1 el honing
80 gr ricotta
4 rijpe peren geschild
1/4 tl rumaroma ( supermarkt bij de bakproducten)
30 gr rozijnen
Bereiding
1
een echt 'herfstig "toetje, omdat juist nu volop keuze is in verse peren.
2
Laat de rozijnen minimaal 1 uur weken totdat ze al het vocht hebben opgenomen in een marinade van de rum en 2 el warm water.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden.
4
Schil de peren en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
5
Leg de peren met de bollen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
6
Meng de rozijnen met de ricotta, de honing, het citroensap en het kaneelpoeder.
7
Verdeel dan dit ricottamengsel over de peren en gratineer de peren circa 5 minuten in de oven.
8
Verdeel de peren over 4 borden en strooi de gehakte pecannoten eroverheen.
9
Warm geserveerd het lekkerst..
Peer gevuld met rum,rozijnen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept