Peer gevuld met rum,rozijnen

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 een echt 'herfstig "toetje, omdat juist nu volop keuze is in verse peren.
  • 2 Laat de rozijnen minimaal 1 uur weken totdat ze al het vocht hebben opgenomen in een marinade van de rum en 2 el warm water.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 4 Schil de peren en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
  • 5 Leg de peren met de bollen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 6 Meng de rozijnen met de ricotta, de honing, het citroensap en het kaneelpoeder.
  • 7 Verdeel dan dit ricottamengsel over de peren en gratineer de peren circa 5 minuten in de oven.
  • 8 Verdeel de peren over 4 borden en strooi de gehakte pecannoten eroverheen.
  • 9 Warm geserveerd het lekkerst..

Peer gevuld met rum,rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept