Poire Belle Hélène

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halverwege de negentiende eeuw werd er in Parijs een operette van Offenbach opgevoerd: La Belle Hélène. Het stuk was zo succesvol en de hoofdrolspeelster Hélène zo mooi, dat koks allerlei gerechten bedachten waarin deze naam verwerkt was. Eén ervan was Poire belle Hélène, een gepocheerde peer met vanille-ijs en chocoladesaus. Dit is een makkelijke versie van het beroemde toetje.
  • 2 Aan de slag!
  • 3 Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.
  • 4 Schenk in een pan de wijn en 4 dl water.
  • 5 Voeg de suiker toe.
  • 6 Zet de peren in het vocht, voeg het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook.
  • 7 Zet het vuur lager en laat de peren ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • 8 Neem de peren uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Meng ondertussen de chocola met de slagroom in een pannetje met dikke bodem.1
  • 0 Laat de chocola op een zacht vuur al roerend smelten.1
  • 1 Verdeel de peren over borden en schep naast elke peer 2 bolletjes vanille-ijs.1
  • 2 Schenk er wat van de warme chocoladesaus over.

Poire Belle Hélène is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Poire belle Hélène
80 min- Nagerecht
Bekijk recept
La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta met aubergine
40 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Coupe Belle Hélène
75 min Nagerecht
Bekijk recept

Poire belle Hélène
80 min- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poire Belle-Hélène-taart
2 uur-
Bekijk recept