1 Heerlijk als dessert deze zoete envelopjes met banaan en speculaaskruiden. Serveer dit gerechtje met nog wat vers fruit en een toefje slagroom of een bolletje vanille ijs om het helemaal af te maken. Het filodeeg maakt het heerlijk krokant, mmm! Je kunt voor dit recept natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken.
2 Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de filodeegvellen in vieren en verwijder de schillen van de bananen. Snijd de bananen in plakjes en schep deze in een bakje.
3 Voeg de koek en speculaaskruiden en een beetje suiker toe aan de bananenplakjes en meng dit goed door elkaar.
4 Smelt daarna de boter in een klein bakje in de magnetron.
5 Leg dan een paar plakjes banaan op een velletje filodeeg maar houd de randjes vrij.
6 Vet de randjes in met een beetje gesmolten boter en leg een velletje filodeeg bovenop de banaan.
7 Smeer de bovenkant van het filodeegvelletje in met een klein beetje gesmolten boter en strooi een beetje suiker en een snufje kaneel over de envelopjes met banaan.
8 De envelopjes met banaan kunnen voor ongeveer 10 minuten de oven totdat deze goudbruin zijn geworden.
9 Tip: als je geen filodeeg in huis hebt maar wel bladerdeeg, kan je dit natuurlijk ook met bladerdeeg maken.
Zoete krokante envelopjes met banaan is een recept van Solo Open Kitchen