Zoete krokante envelopjes met banaan

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Heerlijk als dessert deze zoete envelopjes met banaan en speculaaskruiden. Serveer dit gerechtje met nog wat vers fruit en een toefje slagroom of een bolletje vanille ijs om het helemaal af te maken. Het filodeeg maakt het heerlijk krokant, mmm! Je kunt voor dit recept natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken.
  • 2 Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd de filodeegvellen in vieren en verwijder de schillen van de bananen. Snijd de bananen in plakjes en schep deze in een bakje.
  • 3 Voeg de koek en speculaaskruiden en een beetje suiker toe aan de bananenplakjes en meng dit goed door elkaar.
  • 4 Smelt daarna de boter in een klein bakje in de magnetron.
  • 5 Leg dan een paar plakjes banaan op een velletje filodeeg maar houd de randjes vrij.
  • 6 Vet de randjes in met een beetje gesmolten boter en leg een velletje filodeeg bovenop de banaan.
  • 7 Smeer de bovenkant van het filodeegvelletje in met een klein beetje gesmolten boter en strooi een beetje suiker en een snufje kaneel over de envelopjes met banaan.
  • 8 De envelopjes met banaan kunnen voor ongeveer 10 minuten de oven totdat deze goudbruin zijn geworden.
  • 9 Tip: als je geen filodeeg in huis hebt maar wel bladerdeeg, kan je dit natuurlijk ook met bladerdeeg maken.

Zoete krokante envelopjes met banaan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept