Appel in de oven

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het klokhuis m.b.v. een appelboor uithalen.
  • 2 Op 2/3 van de hoogte van de appel een lichte inkerving maken.
  • 3 Appelen in een ingeboterde braadpan schikken.
  • 4 Boter met kandijsuiker en kaneel mengen.
  • 5 M.b.v. een spuitzak en glad spuitmondje de halte van elke appel met het mengels opvullen.
  • 6 Met witte wijn overgieten.
  • 7 In een oven bij 200°C gedurende ongeveer 25 minuten gaarstoven.
  • 8 Uithalen.
  • 9 De appel kan eventueel op de volgende manier geschikt worden:1
  • 0 * Op een warm bord schikken.1
  • 1 * Met het braadvocht oversausen.1
  • 2 * Met poedersuiker bestrooien.1
  • 3 * Onder de salamander laten kleuren.

Appel in de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept