Zoek
Yoghurtijs met warme walnoten- honing-druivensaus
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 ml slagroom
75 gr suiker
200 ml `yoghurt
3 el honing
30 witte of blauwe pitloze druiven gehalveerd
40 gr walnoten grof gehakt
Bereiding
1
De combinatie van de warme saus bij koud ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon kant-en-klare yoghurtijs.
2
Klop de slagroom in een kom stijf.
3
Meng er de suiker en yoghurt door.
4
Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
5
Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
6
Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
7
Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
8
Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
9
Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.1
0
Schenk de warme druivensaus eromheen.
Yoghurtijs met warme walnoten- honing-druivensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenslapjes met champignon-druivensaus
0 min
Bekijk recept
Scholrolletjes met appel en druivensaus
0 min
Bekijk recept
Kalfsbiefstuk met druivensaus
0 min
Bekijk recept
Kindercocktail met mango alcoholvrij
- 10 min-
Bekijk recept
Taartje van yoghurtijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Crispy yoghurtijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept