"Appeltrut "Een heerlijk winters dessert

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beboter een ovenschaal. Spoel even om met water, zodat er nog wat druppeltjes water overblijven.
  • 2 Schil goudrenetten, boor ze uit, halveer en leg in de ovenschaal, zodat deze geheel bedekt is. Vul de boorgaatjes ruim met een mengsel van suiker, kaneel en wat gele vla. Maak een gewoon soezenbeslag van 2 dl water, snufje zout, 80 gr. boter, 100 gr. bloem en 5 eieren.
  • 3 Voeg aan dit beslag suiker naar smaak toe. Proef even of het zoet genoeg is. Giet dit beslag over de goudrenetten. Plaats iets onder het midden in de oven op +/- 180 graden.
  • 4 Zodra het soezenbeslag mooi is opgekomen en mooi bruin van kleur is, zijn de appels genoeg gaar, en dan... smullen maar.

"Appeltrut "Een heerlijk winters dessert is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine tatins van gekonfijte sjalotten met schilfers parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken noedels met pikante gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept