2 Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit. Meng het in een kom met de suiker en de limoncello.
3 Neem een andere kom en stop daar de roomkaas en lemon curd in. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg dan de mascarpone toe en klop erdoorheen.
4 Bekleed een cakevorm van 1 liter met plastic folie. Zorg ervoor dat de folie royaal over de rand hangt (zodat je het straks over de semifreddo heen kunt vouwen).
5 Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de bodem van de cakevorm.
6 Schep de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers heen.
7 Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers.
8 Sla het plastic folie terug over de semifreddo en zet hem minstens 6 uur (of een hele nacht) in de vriezer om op te stijven.
9 Maak de siroop: rasp de schil van de citroen fijn (de rest heb je niet nodig) en verwarm met de suiker en 100 ml water in een steelpannetje. Roer totdat de suiker is opgelost en breng dan aan de kook. Laat 5 minuten inkoken en schenk in een kom. Laat afkoelen.1
0 Haal de semifreddo 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Snij in plakken en serveer met de siroop.