Mini meringue met ijs en zacht fruit

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 Ontvet een mengkom en twee mixergardes met heet water en afwasmiddel. Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in de ontvette mengkom de eiwitten met de mixer stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe en klop tot de meringue heel stijf is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop met een eetlepel 6 bergjes meringue. Maak met een lepel in elk bergje een kuiltje ter grootte van een bolletje ijs. Bak de meringuebakjes 1½ uur in de oven. Laat ze uit de oven op de bakplaat afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bak.
  • 3
    Voorbereiding
    :
  • 4 Wrijf 100 g frambozen door een fijne zeef en voeg naar smaak poedersuiker en citroensap aan de frambozensaus toe. Maak alle overige vruchten schoon, snijd de grote aardbeien in stukjes en meng al het fruit in een kom. Verdeel de meringuebakjes over 6 borden. Schep in elk bakje met een ijsbolletjeslepel een bol ijs. Verdeel het zachte fruit en frambozensaus over het ijs.

Mini meringue met ijs en zacht fruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept