2 Ontvet een mengkom en twee mixergardes met heet water en afwasmiddel. Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in de ontvette mengkom de eiwitten met de mixer stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe en klop tot de meringue heel stijf is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop met een eetlepel 6 bergjes meringue. Maak met een lepel in elk bergje een kuiltje ter grootte van een bolletje ijs. Bak de meringuebakjes 1½ uur in de oven. Laat ze uit de oven op de bakplaat afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bak.
3Voorbereiding :
4 Wrijf 100 g frambozen door een fijne zeef en voeg naar smaak poedersuiker en citroensap aan de frambozensaus toe. Maak alle overige vruchten schoon, snijd de grote aardbeien in stukjes en meng al het fruit in een kom. Verdeel de meringuebakjes over 6 borden. Schep in elk bakje met een ijsbolletjeslepel een bol ijs. Verdeel het zachte fruit en frambozensaus over het ijs.
Mini meringue met ijs en zacht fruit is een recept van Solo Open Kitchen