2 Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
3 Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
4 Snij de koude boter in dobbelsteentjes.
5 Meng deze ingrediënten in een ruime schaal: de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, en de blokjes boter.
6 Kruid het mengsel met een snuifje kaneelpoeder .
7 Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Lever enkele minuten lang het betere vingerwerk om een ideaal resultaat te verkrijgen. Zet de schaal met crumble vervolgens even opzij.de
8 de appels:
9 Verwarm de oven voor op 200°C.1
0 Schil de appels en snij ze in kwarten. Snij vervolgens de taaie stukken klokhuis eraf.1
1 Snij elk kwartje appel in 3 tot 4 stukken.1
2 Neem een ovenschaal bij en leg er de stukken appel in.1
3 Knijp de gewelde rozijnen even uit en strooi ze over de blokjes appel.1
4 Strooi de bruine suiker over de schaal met fruit en meng alles.1
5 Verdeel het crumble-deeg over de ovenschaal.1
6 Bak het dessert gedurende 25 tot 30 minuten in de hete oven.1