Romige citroenmousse

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 el suiker en de citroenrasp.
  • 2 Breng het citroensap in een steelpan tegen de kook en meng van het vuur de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen.
  • 3 Klop intussen met een mixer de slagroom met 2 el suiker stijf. Meng het citroensap door de yoghurt en spatel de slagroom er luchtig door.
  • 4 Verdeel de mousse over 4 glazen en zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Serveer eventueel met een paar frambozen en een blaadje mint of ander klein fruit naar keuze.
  • 6 Bron Caroline Janneke Philippi
  • 7 Tip: i.p.v. met citroen, kun je dit dessert ook maken met sinaasappel of grapefruit.

Romige citroenmousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Citroenmousse
0 min
Bekijk recept
Citroenmousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept