1 Breek de chocoladereep in stukjes en smelt in een steelpannetje met dikke bodem of in de microgolfoven (in schaaltje ca. 2-3 minuten op 300 watt, tussentijds omroeren). Snijd met een scherp mesje de muffins in vier grotere eivormen en 12 kleine eitjes.
2 Druk ze met de hand een beetje in een eivorm en leg de chocolade-eieren op een groot vel bakpapier. Schep de warme gesmolten chocolade erover. Laat de chocolademuffin-eieren buiten de koelkast op een droge plaats hard worden.
3 Verkruimel de muffin-restjes fijn en rooster deze een paar minuten in een hete droge pan. Laat op een bord afkoelen.
4 Halveer de passievruchten en haal met een lepel het vruchtvlees los. Haal de muntblaadjes los van de takjes.
5 Verdeel vlak voor het eten het chocoladekruim over 4 grote platte borden.
6 Leg op elk bord een lepel met passiefruit, een groot chocolade-eigebakje en wat kleine chocolade-eitjes met muntblaadjes ertussen. Schep er 2 bolletjes ijs bij. Direct serveren.
Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs is een recept van Solo Open Kitchen