Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de chocoladereep in stukjes en smelt in een steelpannetje met dikke bodem of in de microgolfoven (in schaaltje ca. 2-3 minuten op 300 watt, tussentijds omroeren). Snijd met een scherp mesje de muffins in vier grotere eivormen en 12 kleine eitjes.
  • 2 Druk ze met de hand een beetje in een eivorm en leg de chocolade-eieren op een groot vel bakpapier. Schep de warme gesmolten chocolade erover. Laat de chocolademuffin-eieren buiten de koelkast op een droge plaats hard worden.
  • 3 Verkruimel de muffin-restjes fijn en rooster deze een paar minuten in een hete droge pan. Laat op een bord afkoelen.
  • 4 Halveer de passievruchten en haal met een lepel het vruchtvlees los. Haal de muntblaadjes los van de takjes.
  • 5 Verdeel vlak voor het eten het chocoladekruim over 4 grote platte borden.
  • 6 Leg op elk bord een lepel met passiefruit, een groot chocolade-eigebakje en wat kleine chocolade-eitjes met muntblaadjes ertussen. Schep er 2 bolletjes ijs bij. Direct serveren.

Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Chocoladegebakjes met slagroom
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladegebakjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladegebakjes Met Aardbeienmousse
20-30 min -
Bekijk recept
Vloeibaar chocoladegebakje
0 min Nagerecht
Bekijk recept