1 Verwarm de oven voor op 175°C (elektrische oven). Snij de margarine in stukjes. Zeef de bloem met een snufje zout boven een grote kom. Voeg de margarine, de suiker en de eierdooier toe. Meng alles snel en goed door elkaar (met 2 messen die je kruiselings over elkaar haalt, een pollepel, een mixer of een keukenrobot). Vorm een compacte deegbal, verpak het deeg in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
2 Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne ronde plak van ca. 22 cm Ø. Bedek de vorm netjes met het deeg (druk het deeg, als het breekt, weer stevig op elkaar). Versier de rand door er met 2 vingers plooitjes in te knijpen. Prik met een vork in de bodem. Leg een tamelijk groot stuk bakpapier in de vorm op het deeg en vul met bakerwten.
3 Bak de taartbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Til het bakpapier met de erwten er voorzichtig uit en bak de bodem in 5-10 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen.
4 Doe de chocolade in een steelpan. Zet de pan in een pot met kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!). Roer de chocolade glad. Verdeel over de taartbodem.
5 Klop de slagroom met de suiker stijf. Vul de taartbodem met bolletjes ijs. Schep of spuit bergjes slagroom tussen de ijsbolletjes. Verdeel de smarties erover en bestrooi met poedersuiker. Direct serveren. (De ijsbolletjes kun je ook een half uur op voorhand in de taartbodem scheppen en in de diepvries bewaren.)