aardbeien-banaan-confituur

6
60 min
Bijgerecht
1 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aarbeien en laat goed uitlekken. Verwijder vervolgens de kroontjes en snij in kleine stukjes.
  • 2 Doe de aardbeistukjes in een grote kom en overgiet met de suiker, laat dit een 10-tal minuutjes trekken en roer daarna om tot je geen witte suiker meer ziet.
  • 3 Zet de pot op een zacht vuurtje en breng voorzichtig aan de kook. Zorg dat je regelmatig roert opdat het niet aanbrandt.
  • 4 Wanneer de confituur begint te koken, laat dan een 4-5 minuutjes doorpruttelen.
  • 5 Voeg de ondertussen in schijfjes gesneden bananen toe en laat gedurende de laatste 2 minuten meekoken.
  • 6 Neem de pot van het vuur en giet de confituur onmiddellijk in glazen bokalen, schroef het deksel er op en zet ondersteboven om vacuum te trekken (na 5 tot 10 minuten kan je de potten weer gewoon zetten).

aardbeien-banaan-confituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept