1 Was de nectarines en snij in 4 partjes, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Indien de nectarine al te rijp is (maar wel extra geschikt dus voor het maken van confituur), dan snij je gewoon in kleine stukjes rond de pit tot je enkel de pit overhoudt.
2 Was de aardbeien en laat goed uitlekken. Verwijder de kroontjes en snij in kleine stukjes.
3 Doe het fruit in een grote pot en overgiet met de suiker. Laat dit een 10-tal minuten trekken. Roer dan goed om tot je geen witte suiker meer ziet.
4 Zet de pot op een zacht vuurtje en breng voorzichtig aan de kook: zorg dat je regelmatig omroert opdat het niet aanbrandt.
5 Wanneer de confituur kookt, laat dan een 4-5 minuten doorpruttelen. Neem daarna van het vuur en giet de confituur onmiddellijk in glazen bokalen, schroef de deksels op de bokalen en zet ze ondersteboven om vacuum te trekken.