1 Je toetje is een stuk minder vet wanneer je koek of cake vervangt door popcorn die je op smaak brengt met koekkruiden of kaneel. Geen tijd om te poffen? Neem kant-en-klare rice crisps.
2 Meng in een kom 1 tl suiker en de koekkruiden door elkaar.
3 Verhit de olie in een kleine pan met deksel. Test of de olie heet is door 2 maiskorrels in de pan te doen: als de korrels gaan draaien is de olie heet genoeg.
4 Voeg de pofmaïs toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en schud de pan heen en weer. Wacht tot het poppen ophoud.
5 Schep de popcorn door het suikermengsel.
6 Houd de helft van de frambozen heel en meng ze met de partjes mandarijn.
7 Pureer met een staafmixer de rest van de frambozen met 1 tl suiker tot moes.
8 Vul 4 coupes met de helft van het fruit, een laag yoghurt en een laag frambozenpuree. Verdeel de rest van het fruit erover en garneer met de popcorn.