Fruittrifle met popcorn

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je toetje is een stuk minder vet wanneer je koek of cake vervangt door popcorn die je op smaak brengt met koekkruiden of kaneel. Geen tijd om te poffen? Neem kant-en-klare rice crisps.
  • 2 Meng in een kom 1 tl suiker en de koekkruiden door elkaar.
  • 3 Verhit de olie in een kleine pan met deksel. Test of de olie heet is door 2 maiskorrels in de pan te doen: als de korrels gaan draaien is de olie heet genoeg.
  • 4 Voeg de pofmaïs toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en schud de pan heen en weer. Wacht tot het poppen ophoud.
  • 5 Schep de popcorn door het suikermengsel.
  • 6 Houd de helft van de frambozen heel en meng ze met de partjes mandarijn.
  • 7 Pureer met een staafmixer de rest van de frambozen met 1 tl suiker tot moes.
  • 8 Vul 4 coupes met de helft van het fruit, een laag yoghurt en een laag frambozenpuree. Verdeel de rest van het fruit erover en garneer met de popcorn.
  • 9 Vriendin.nl Recept iets aangepast

Fruittrifle met popcorn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoute-karamelpopcorn
20 min
Bekijk recept
Popcorncrunch
25 min Snack
Bekijk recept
Chocoladepopcorn
15 min-
Bekijk recept
Bloempotje met popcorn
20 min
Bekijk recept