1 Laat het filo deeg onder een vochtige doek ontdooien.
2 Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bestuif met poedersuiker.
3 Vet 4 vormpjes van je muffinplaat in met neutrale olie. ( Ik gebruikte kokosolie.)
4 En bak ze 5-6 minuten in een oven van 190 graden hete lucht.
5 Doe de bevroren frambozen en de bevroren banaan met de honing en de cème fraîche in de keukenmachine en laat draaien tot een smeuïge massa.
6 "Plak "de filo bakjes met een dotje crème fraîche vast aan het dessertbordje.
7 Leg met een ijslepel een bolletje ijs in het filo bakje.
8 Werk af met een garnering naar keuze. ( Toefje slagroom, blaadje munt, dotje crème fraîche , poedersuiker kaneelsuiker, ect)
9 Eigen recept en foto.1
0 Op 5 februari was het Nutella dag. Ik weet van moeder, vader en dierendag. Tja en van Nutella dag had ik nog nooit gehoord. Blijkbaar mag je op 5 februari je misselijk eten aan Nutella.1
1 Nou, dat deed ik dus niet.1
2 Ik maakte Nutella ijs.1
3 Neem 4 geschilde bananen en snij in stukken en 135 gram Nutella.1
4 Draai alles fijn met de mixer of in de keukenmachine. en vries het in.1
5 Klaar. Ik liet het te lang in de vriezer en het was dus te hard om bolletjes van te maken. Dus moest het Nutella ijs ca 20 minuten op " adem " komen om geconsumeerd te worden.1
6 Heerlijk qua smaak , maar machtig. een of 2 kleine bolletjes p.p is voldoende.1
7 Bovenstaand ijsrecept is heerlijk fris en bevat weinig calorieën.
Filodeegbakjes met frambozen-bananenijs is een recept van Solo Open Kitchen