Confituur van perzikken-abrikoos en amandel

3
70 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de perziken en de abrikozen in twee en haal er de pitten uit. Snij de vruchten in kleine stukjes. (hetzij 800g netto aan vruchtvlees)
  • 2 Giet de suiker en 15cl water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg het fruit en het citroensap toe en laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
  • 3 Snij de amandelen in de lengt in 4, voeg deze bij de confituur en laat nog 5 minuten garen.
  • 4 Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.

Confituur van perzikken-abrikoos en amandel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept