1 Met gebruik van het Foodprocessor-accessoire of Blender
2 Doe de eierdooiers, mosterd en de helft van de wijnazijn of
3 het citroensap in de kom van het Foodprocessor-accessoire
4 of de Blender en meng de ingrediënten totdat ze licht van
5 kleur en romig zijn. Voeg terwijl de motor nog draait de olie
6 toe en meng totdat er een dikke mayonaise ontstaat. Voeg
7 de overgebleven azijn en peper en zout toe.
8 Tip van de kok Mayonaise kan het beste worden bereid met
9 ingrediënten op kamertemperatuur. Als de eieren direct uit1
0 de koelkast komen, kan de mayonaise gaan schiften.1
1 Variaties1
2 MAYONAISE MET KORIANDER EN LIMOEN Vervang de azijn1
3 of het citroensap door limoensap en roer er1
4 30 g fijngehakte koriander en de fijngeraspte schil van 21
5 limoenen door.1
6 AIOLI Voeg aan de eierdooiers en mosterd in stap 1 nog 41
7 gekneusde knoflookteentjes toe.1
8 KOMKOMMERMAYONAISE Snijd een stuk komkommer van1
9 7,5 cm in kleine stukjes en dep ze droog met een stuk2
0 keukenpapier. Spatel ze door de mayonaise met 30 ggehakte kervel of dragon en een snufje extra zout. Dezemayonaise is een perfecte saus bij vis.TARTARESAUS Voeg aan de bereide mayonaise 10 g gekniptebieslook en 15 g gehakte augurken, 15 g kappertjes en 15 gpeterselie toe. Roer er 15-30 ml citroensap door om demayonaise te verdunnen.