Zomerbowl met fruit

10
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de abrikozen, pruimen en de kersen en droog ze af.
  • 2 Snijd de abrikozen en de pruimen in twee en verwijder de pitten.
  • 3 Haal de steeltjes van de kersen, maar haal de pitten er niet uit (waarschuw best wel je gasten van dit feit voor je serveert !).
  • 4 Neem nu 3 pannen en verdeel hierover de suiker.
  • 5 Giet er een glas water bij en maak ze heet. Zodra de suiker is opgelost, voeg je afzonderlijk de abrikozen, de pruimen en de kersen in elk der pannen.
  • 6 Laat ze zacht sudderen op het vuur gedurende 20 minuten.
  • 7 Neem de pannen van het vuur en laat de vruchten afkoelen.
  • 8 Wat vervolgens voorzichtig de aardbeien en frambozen en haal de steeltjes eraf.
  • 9 Giet de afgekoelde vruchten en hun siroop in een grote bowl of schaal. Voeg de calvados toe en doe er daarne de aardbeien en frambozen bij.1
  • 0 Dek de bowl of schaal af en zet ze in de koelkast.1
  • 1 Op het ogenblik van serveren, giet je de zoete cider, die flink koel dient te zijn, op de vruchtenmassa. Gebruik een scheplepel om je gasten te bedienen.1
  • 2 Smakelijk !

Zomerbowl met fruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerbowl Met Vers Fruit
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerbowl
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept