1 Was de abrikozen, pruimen en de kersen en droog ze af.
2 Snijd de abrikozen en de pruimen in twee en verwijder de pitten.
3 Haal de steeltjes van de kersen, maar haal de pitten er niet uit (waarschuw best wel je gasten van dit feit voor je serveert !).
4 Neem nu 3 pannen en verdeel hierover de suiker.
5 Giet er een glas water bij en maak ze heet. Zodra de suiker is opgelost, voeg je afzonderlijk de abrikozen, de pruimen en de kersen in elk der pannen.
6 Laat ze zacht sudderen op het vuur gedurende 20 minuten.
7 Neem de pannen van het vuur en laat de vruchten afkoelen.
8 Wat vervolgens voorzichtig de aardbeien en frambozen en haal de steeltjes eraf.
9 Giet de afgekoelde vruchten en hun siroop in een grote bowl of schaal. Voeg de calvados toe en doe er daarne de aardbeien en frambozen bij.1
0 Dek de bowl of schaal af en zet ze in de koelkast.1
1 Op het ogenblik van serveren, giet je de zoete cider, die flink koel dient te zijn, op de vruchtenmassa. Gebruik een scheplepel om je gasten te bedienen.1