1 Scroppino is hét Italiaanse digestief van het moment. Het heerlijkste drankje om je Italiaanse diner mee af te sluiten is ook heel gemakkelijk zelf te maken.
2 Wat heb je nodig? Voor 4-6 Scroppino's:
3 Zet eerst 4-6 champagneglazen in de vriezer.
4 Klop dan 200 gram citroenijs, 200 ml wodka en 200 ml mousserende droge witte wijn met een staafmixer tot een mooie en luchtige massa.
5 Schenk dit in de champagneglazen en garneer de Scroppino met een schijfje citroen en serveer met een lepeltje en een rietje.
6 Dit drankje kan gebruikt worden als tussengerecht( spoom) om de smaak te neutraliseren voor het hoofdgerecht.
7 Tip Door er meer of minder wodka in te doen maak je de spoom sterker of lichter. Hoe meer mousserende wijn je gebruikt, hoe frisser en vloeibaarder de spoom wordt. Experimenteer dus en kijk wat je lekker vindt. .