vlierbloesemsiroop

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pluk de bloemschermen (op een mooie droge middag na een paar uur zon. ( ze geuren je dan al tegemoet met hun zalige parfum!) . Schil de citroen heel dun, geen wit, pers de rest ervan uit. Zeef het citroensap. Kook het water en los er de suiker in op. Knip de bloempjes zo kort mogelijk af, doe ze in een weckfles of andere goed afsluitbare pot en doe het citroensap ,-schil en het citroenzuur erbij. Overgiet met het kokende suikerwater, sluit mooi schoon af en laat drie dagen trekken. Af en toe even schudden. Na drie dagen zeven en in een paar goed afsluitbare en heel schone! flessen gieten. Goed houdbaar in de koelkast of een koude plek in huis.
  • 2 We zijn net een paar weken terug uit Oostenrijk en daar is " Holundersaft " een heel populair drankje. Je verdunt de siroop met ( bron)water al dan niet met prik , maar het schijnt ook erg lekker te zijn in een glas prosecco met een blaadje munt. ( Hugo) Ik had een flesje siroop meegenomen uit de plaatselijke supermarkt , maar stom toevallig stond er bij thuiskomst een receptje van Felix Wilbrink in de Telegraaf en dat heb ik dus opgevolgd. Resultaat is werkelijk verrukkelijk!

vlierbloesemsiroop is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien-vlierbloesemlimo
5 min
Bekijk recept
Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Whisky met appelsap en vlierbloesemsiroop
5 min
Bekijk recept
Lillet-cocktail met vlierbloesemsiroop
5 min
Bekijk recept

Aardbeien-vlierbloesemlimo
5 min
Bekijk recept
Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Whisky met appelsap en vlierbloesemsiroop
5 min
Bekijk recept
Lillet-cocktail met vlierbloesemsiroop
5 min
Bekijk recept