1 Verhit de bouillon. Pel de uien en snij ze in grove halve ringen. Snij de gepelde teen look in stukjes.
2 Doe een scheutje olijfolie in een soepketel, op een matig vuur en stoof er de uien en de look in, zonder dat ze kleuren.
3 Schil de gember en snij de knol in kleine stukjes. Doe ze bij de uien, met het limoenblaadje en roer. Laat verder stoven op een zacht vuur.
4 Snij de helft van de bloemkool in roosjes, spoel, laat uitlekken en stoof ze enkele minuten mee.
5 Voeg de currypasta toe en een snuif kurkuma, voor de gele kleur, en meng.
6 Schenk de bouillon in de pot, zet het deksel erop en laat de soep zo'n 20 minuten zacht pruttelen.
7 Snij de andere helft van de bloemkool in roosjes van maximaal 2 cm breed.
8 Breng een tweede pot water aan de kook. Voeg een snuifje zout toe en kook de stukjes bloemkool beetgaar in enkele minuten. Spoel ze meteen onder koud stromend water, om de garing te stoppen.
9 Giet de kokosmelk bij de soep. Verwijder het limoenblaadje.1
0 Mix de soep glad met een staafmixer.1
1 Breng op smaak met wat vissaus en limoensap. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze nog even in de soep mee warmen.1
2 Schep de soep uit, druppel er een heel klein beetje sesamolie over en strooi er wat witte en zwarte sesamzaadjes over, samen met blaadjes verse koriander.
Oosterse bloemkoolsoep van Jeroen Meus is een recept van Solo Open Kitchen