Aspergeroomsoep met garnalen

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de groene selder en snij hem fijn.
  • 2 Schil de asperges en verwijder de harde onderkant.
  • 3 Houd de punten apart en snij ze door.
  • 4 Snij de stengels in schijfjes.
  • 5 Los het bouillonblokje op in een liter kokend water.
  • 6 Bak de stukjes selder en het komijnzaad 5 minuutjes op een zacht vuurtje in de warme boter.
  • 7 Voeg er de bouillon, de aspergeschijfjes, peper en zout aan toe.
  • 8 Breng het mengsel aan de kook.
  • 9 Zet het deksel op de pan en laat het een half uurtje zachtjes koken.1
  • 0 Mix de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, het paprikapoeder en de halve aspergepunten aan toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.1
  • 1 Bak de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een pan met antikleeflaag.1
  • 2 Leg ze op keukenpapier.1
  • 3 Verdeel de garnalen over diepe borden, overgiet ze met de hete aspergeroomsoep en werk af met de sesamzaadjes.

Aspergeroomsoep met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min Voorgerecht
Bekijk recept