Zoek
Aspergeroomsoep met garnalen
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bussel witte asperges
2 stengels groene selder
1 blokje kippenbouillon
1 snuifje paprikapoeder
1 koffielepel gemalen komijn
2 koffielepels sesamzaadjes
1,5 dl room
125 g grijze garnalen
40 g boter
zout en peper
Bereiding
1
Was de groene selder en snij hem fijn.
2
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant.
3
Houd de punten apart en snij ze door.
4
Snij de stengels in schijfjes.
5
Los het bouillonblokje op in een liter kokend water.
6
Bak de stukjes selder en het komijnzaad 5 minuutjes op een zacht vuurtje in de warme boter.
7
Voeg er de bouillon, de aspergeschijfjes, peper en zout aan toe.
8
Breng het mengsel aan de kook.
9
Zet het deksel op de pan en laat het een half uurtje zachtjes koken.1
0
Mix de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, het paprikapoeder en de halve aspergepunten aan toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.1
1
Bak de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een pan met antikleeflaag.1
2
Leg ze op keukenpapier.1
3
Verdeel de garnalen over diepe borden, overgiet ze met de hete aspergeroomsoep en werk af met de sesamzaadjes.
Aspergeroomsoep met garnalen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept