Zoek
Romige witlofsoep met kerrie en appel
4
0 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 stronken Witloof ,fijngesneden
1 liter kippenbouillon
2 stuks sjalot ,fijngesneden
125 ml slagroom
1/2 stuk appel, in blokjes
1 tl milde kerriepoeder
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte dragon
Bereiding
1
Verhit een ruime kookpan met wat olie en fruit de sjalot en kerrie, totdat de sjalot zacht is. Voeg de witlof en de appel toe en bak even kort mee
2
Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en kook verder totdat de witlof heel zacht is.
3
Pureer de soep met een staafmixer, of in de blender en doe de soep weer terug in de pan
4
Voeg de slagroom toe en warm nog even goed door, niet meer laten koken
5
Roer op het laatste moment de peterselie en dragon door de soep en serveer
Romige witlofsoep met kerrie en appel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept