1 Pel de ui en hak hem grof. Pel en snipper de knoflook.
2 Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes.
3 Was de bleekselderij en snijd hem in boogjes.
4 Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
5 Was de tomaten en snijd ze in vieren
6 Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
7 Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee. Voeg de tijm, de laurierblaadjes, 1,5 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
8 Voeg de wortels, de bleekselderij, de sperziebonen en de tomaten toe en breng opnieuw aan de kook. Kook afgedekt 20-2 5 minuten op laag vuur.
9 Giet de witte bonen af, spoel ze onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de soep en kook ca. 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.