Zoek
Bouillabaisse met saffraan en stokbrood
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 poon
zout en peper
1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad)
1 eetlepel verse peterselie
50 g geraspte gruyère
2 grote tomaten
3 teentjes knoflook
1 grote ui
8 sneetjes geroosterd brood
1 l visbouillon
enkele saffraandraadjes
350 g kabeljauw, zonnevis of wijtingfilet
1 dl Bertolli extra Vergine
Bereiding
1
Snij de poon, de tomaten, de knoflook en de ui in grove stukken en leg ze in een grote pan met dikke bodem.
2
Voeg de olie, peper en zout, het kruidentuiltje de saffraan en de bouillon toe en laat op een hoog vuur 5 minuten garen .
3
Voeg dan de andere in grote stukken gesneden vis toe en laat nog 10 minuten verder garen.
4
Leg het licht gegrilde stokbrood in vier soepkommen.
5
Zeef de soep en schenk ze over de sneetjes brood.
6
Voeg wat stukjes vis bij en bestrooi met verse peterselie en gruyère en dien op.
Bouillabaisse met saffraan en stokbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept