Spinazie-garnalenbisque

4
80 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes.
  • 2 Pel de garnalen en hou het vlees apart.
  • 3 Doe wat Solo in een grote pan en fruit daarin de karkassen en de koppen van de garnalen.
  • 4 Bak ze 4 minuten op een hevig vuur en voeg dan de groenten toe.
  • 5 Schil de knoflook en doe die erbij, voeg de spinazie toe en laat alles nog 3 minuten stoven.
  • 6 Giet de cognac in de pan en flambeer die.
  • 7 Doe dan de in stukken gesneden tomaten erbij, het rijstmeel, de visfumet en het kruidenboeket, en voeg peper, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  • 8 Zet een deksel op de pan en laat alles 30 minuten stoven op een zacht vuurtje.
  • 9 Doe de inhoud van de pan door een fijne zeef en druk goed uit.1
  • 0 Spoel de pan uit en doe de vloeistof weer in de pan.1
  • 1 Roer snel de beurre manié ( 1 eetlepel Solo en 1 eetlepel bloem) door de soep, breng die aan de kook en laat ze nog 10 minuten verder koken. 1
  • 2 Roer er dan de light room door. 1
  • 3 Snij het garnalenvlees in stukjes en bak snel in de rest van de Solo. 1
  • 4 Verdeel de soep over de borden en strooi de garnalen erover.

Spinazie-garnalenbisque is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Bekijk recept
Garnalenbisque
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met garnalenbisque
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept