Soep van muskaatpompoen en gember

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de ui in de Solo in een grote kookpot op een matig tot hoog vuur totdat hij glazig is.
  • 2 Voeg de knoflook, de gemberwortel en de kerriepoeder toe en bak vervolgens gedurende 1 minuut. Roer regelmatig.
  • 3 Doe de aardappelen en de pompoen erbij en bak al roerend gedurende 10 minuten.
  • 4 Voeg de bouillon en de ijsthee er al roerend bij om de aanbaksels op de bodem van de kookpot los te maken.
  • 5 Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel op de kookpot en laat gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn.
  • 6 Pureer het mengsel in kleine hoeveelheden in een blender of keukenmixer totdat u een gladde massa verkrijgt.
  • 7 Breng met zout en peper op smaak.
  • 8 Garneer met zure room.

Soep van muskaatpompoen en gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept