1 Bak de ui in de Solo in een grote kookpot op een matig tot hoog vuur totdat hij glazig is.
2 Voeg de knoflook, de gemberwortel en de kerriepoeder toe en bak vervolgens gedurende 1 minuut. Roer regelmatig.
3 Doe de aardappelen en de pompoen erbij en bak al roerend gedurende 10 minuten.
4 Voeg de bouillon en de ijsthee er al roerend bij om de aanbaksels op de bodem van de kookpot los te maken.
5 Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel op de kookpot en laat gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn.
6 Pureer het mengsel in kleine hoeveelheden in een blender of keukenmixer totdat u een gladde massa verkrijgt.
7 Breng met zout en peper op smaak.
8 Garneer met zure room.
Soep van muskaatpompoen en gember is een recept van Solo Open Kitchen